woensdag 31 juli 2013

Croquetas de Pollo Caseras

Je kunt de kroketten nu ook invriezen zodat je ze kunt bewaren.
Een lekker Spaans tapasgerecht en ook nog eens vrij eenvoudig zelf te maken zijn Croquetas de Pollo Caseras (huisgemaakte kipkroketten). Hieronder vind je het recept voor 24 croquetas. Lekker kleien met eten!
INGREDIËNTEN:
- ca. 300 gram kipfilet
- 2 bouillonblokjes (kip)
- 2 geklutste eieren
- 2 hardgekookte eieren
- 4 dl melk
- 60 gram boter
- 1 ui
- 60 gram bloem
- olijfolie
- zout
- nootmuskaat
- peper
- paneermeel
BEREIDING:
- Verwijder het vet van de kip en kook deze in wat water met 2 bouillonblokjes gaar, daarna fijnsnijden.
- Ui snipperen en in de boter en een scheutje olijfolie glazig fruiten. Voeg al roerend de bloem toe en vervolgens de melk. Blijven roeren tot een dikke roux ontstaat. Let op: hij moet stevig zijn want er moeten kroketten van gedraaid worden! Als de roux te dun is wat extra bloem toevoegen. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.
- De gekookte eieren fijnhakken en met de kip door de roux mengen en het geheel tot kamertemperatuur laten afkoelen. Daarna een uur de koelkast in om extra laten opstijven.
- Als het mengsel goed is gekoeld ga je er kroketten of balletjes van draaien. Maak eerst je handen koud met water en houd ze vochtig, dat werkt gemakkelijker. Niet te lang frummelen, dan wordt de ragout te warm.
- Zet drie diepe borden klaar: één met bloem, één met de geklutste eieren (eventueel met een eetlepel water) en één met paneermeel.
-  Haal de kroketvulling eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de paneermeel.
- dek de kroketten af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
- Daarna nogmaals door het ei en de paneermeel halen en wederom 30 minuten in de koelkast plaatsen.
- 4-5 minuten frituren (180C).

Je kunt de kroketten voor het frituren ook invriezen zodat je ze kunt bewaren.

Buen provecho!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten